Bespaar tijd met GOOGLE tips & trucs

Google

Google is de meest gebruikte zoekmachine, maar toch krijgen we niet altijd waar wij naar op zoek zijn. Door onderstaande tips & trucs te gebruiken, worden de zoekresultaten specifieker en geven sneller de antwoorden die gezocht worden. 

Google signaleert als eerste een griepgolf

Eerst wat algemene informatie over Google. Per maand verwerkt Google zo’n 100 miljard zoekopdrachten, waarvan 15 miljard volledig nieuw zijn voor Google. Dat komt neer op gemiddeld 500 miljoen per dag. Er is nagenoeg geen onderwerp in de wereld te vinden waar Google geen informatie over kan geven. Daarnaast wordt dit medium over de hele wereld zo intensief gebruikt, dat deze zoekmachine in staat is om direct trends te ontdekken. Door de zoekopdrachten te koppelen aan de locatie van waaruit deze worden gedaan, zijn zij in staat om in een vroeg stadium bijvoorbeeld een griepgolf  te voorspellen. De reden is dat mensen bij de eerste ziekteverschijnselen, direct gaan googelen om te kijken welke ziekte zij onder de leden kunnen hebben.

Klik onderaan de column op de interessante link om de wereldwijde trends te bekijken.

Om zo snel mogelijk antwoorden te krijgen op onze vragen aan Google, volgen nu een aantal tips en trucs.

“zoekopdracht” = laat alleen sites zien waar de gezochte woorden in exact dezelfde volgorde staan.

Voorbeeld: “aantal winkels in Nederland”

2 punten tussen nummers = geeft alleen de resultaten tussen deze 2 getallen.

Voorbeeld: districtskampioen wielrennen 2005..2014

Filetype:xls = geeft alleen bestanden met deze file extentie. Bv. pdf of doc.

Voorbeeld: aex 31 december 2013 filetype:pdf

* = fungeert al joker. Door de zoekopdracht tussen aanhaaltekens te plaatsen en te werken met de joker, zal Google zelf het antwoord invullen.

Voorbeeld: “Zweden heeft * inwoners”

In de zoekopdracht site:______ toevoegen= zoekt alleen binnen de opgegeven website.

Voorbeeld: Louis van Gaal site:ad.nl

– teken = welke specifieke items niet in de zoekresultaten moeten voorkomen.

Voorbeeld: recept -tomaten

Showtimes:naam van de film = zoek snel een bepaalde film met locatie bij u in de buurt en de aanvangstijd.

Algemeen

  • Het gebruik van hoofd- of kleine letters heeft geen invloed op de zoekresultaten.
  • Bovenstaande trucs werken ook bij afbeeldingen en video’s

Fun

Type in de zoekopdracht: do a barell roll

Laatste tip: als je geen zin hebt om de zoekopdracht in te tikken, gebruik de microfoon aan het einde van de invoerregel en verbaas je erover hoeveel Google al van de uitgesproken woorden begrijpt.

 

 

Google_microphone

 

Author: Jaap Rietdijk

Sinds ik columns schrijf bekijk ik de wereld met andere ogen. Meer opmerkzaam, meer vragen stellen en mensen observeren in hun dagelijkse gedrag. Met een andere blik waarnemen levert steeds meer verwondering op. Om het vervolgens op papier te krijgen is soms een moeizaam proces (schrijven = schrappen), maar gelukkig zijn er ook momenten van de bekende flow dat de woorden als vanzelf op het papier komen. Het indrukken van de “Publiceer” knop om de column op de website te krijgen, blijft nog altijd een magisch moment. Het volgende traject van het volgen hoe vaak columns worden gelezen en reacties krijgen levert weer nieuwe energie en inspiratie op. Schijven is een activiteit waarin een verhaal zich afspeelt in mijn hoofd en door van vage schetsen tot het invullen van details, het verhaal overgebracht moet worden naar de gedachtewereld van de lezers. Het uiteindelijke doel is om naast het schrijven van columns een parttime baan als schaapsherder te krijgen. Wat moet er niet mooier zijn om ’s morgens de staldeuren open te doen en met een knapzak met de kudde schapen de hei op te gaan en ’s middags als de kudde rustig aan het grazen is, onder de schaduw van een eikenboom, een nieuwe column te schrijven. Ziet u zich het al (net als ik), voor u?

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *