Over mij

Ten eerste welkom op deze website !

Blijkbaar ben jij met een aantal juiste muisklikken op deze pagina  terecht gekomen. Misschien hebben wij elkaar in het echt wel eens ontmoet en is dit een hernieuwde kennismaking. Is dit niet het geval, dan kun je via deze weg (voordat je mijn columns gaat lezen) meer te weten komen over de schrijver.

IMG_0209Om een beeld te schetsen eerst een paar kernwoorden: 51 jaar, 25 jaar gelukkig getrouwd met Marjoleine, vader van Robin en Davy en sinds oktober 2014 speelkameraad van Sinne. Voordat er verkeerde gedachten over een midlife crisis of een geheime maîtresse in de wereld komen, Sinne is een ondeugende Golden Retriever die nu als pup de wereld aan het verkennen is.

In het dagelijks leven werk ik als Manager Finance bij een groot vakantiepark aan de kust. Verder ben ik 5 keer op de Coolsingel gefinisht als deelnemer aan de Rotterdamse Marathon.

Het schrijven van columns is begonnen toen ik de vraag kreeg om een stukje te schrijven voor het personeelsblad van het bedrijf waar ik toen werkzaam was. Het bleek leuk te zijn om te beginnen met een vaag idee en dat langzaam uit te werken tot een publiceerbare tekst. Naast het schrijven, schrappen en bijschaven is vervolgens het krijgen van reacties een leuk gevolg.
Het begint vaak met het kijken (luisteren) met andere ogen (oren) naar een gebeurtenis, nieuwsfeit of gesprek. Hoe reageren mensen, waarom gebeuren dingen, waar worden mensen blij, boos of verdrietig van.

Vroeger moet het moeilijk zijn geweest om je columns onder een groter publiek te verspreiden. In de tijd van de gedrukte media, moest je eerst door zien te breken als journalist. Tegenwoordig hebben wij met internet een groot scala aan mogelijkheden om onze gedachten direct te kunnen verspreiden. Zelfs voor een niet technisch persoon, is het plaatsen van een blog een peuleschil.
Met het blog: jaapuitbarendrecht.blogspot.nl zijn in 3 jaar tijd, meer dan 5000 pageviews gehaald.

Zoon Robin

Met dank aan mijn oudste zoon Robin (die wel technisch is) is het nu tijd voor de volgende stap, naar een volledige eigen website voor een nog betere presentatie van de columns met meer mogelijkheden.

Laat duidelijk zijn dat mijn columns geen absolute waarheid bevatten, maar slechts de mening / constatering van 1 persoon.

In dit tijdperk van infobesitas met meer dan 1000 informatieprikkels per dag, ben ik blij dat je deze website hebt bezocht en hoop dat deze kennismaking tot een langdurige schrijver / lezer  / reactie relatie zal leiden.