“Spermakoning zorgt voor geboortegolf”

Gerard Joling, Peter R. de Vries of Arjen Robben. Iedereen kent deze BN’ers, anders klopt de B niet. Sinds kort hebben we in Barendrecht onze eigen variant hierop, een BB’er. Oftewel een Bekende Barendrechter. Barendrecht is landelijk hot nieuws met pakkende koppen als: “Spermakoning zorgt met eigen zaad voor geboortegolf”.

De tekstschrijvers van GTST trekken zich de haren uit hun hoofd dat zij deze verhaallijn niet gebruikt hebben, hoewel je wel een zieke geest moet hebben om dit te bedenken. Het begint nobel met een geneeskundig directeur die een vruchtbaarheidskliniek begint. Hierin laat hij de kinderwens van tot dan toe onvruchtbare vrouwen in vervulling gaan. Pas vele jaren later komt men erachter dat deze beste man het niet zo nauw nam met de ethische regels en sjoemelde met donorgegevens.

In plaats van het zaad van donoren te gebruiken, liet de spermakoning ook zijn eigen teelvocht lustig zwemmen in de reageerbuisjes. Er zijn al 19 donorkinderen die een DNA-match hebben met een wettige zoon. Deze donorkinderen zijn rechtstreeks uit zijn eigen koker gekomen, zonder dat hij dit aan de toekomstige ouders vertelde. Zijn spermabank haalde een rendement waar de andere banken alleen maar van konden dromen. Het spreekwoord “op zwart zaad zitten” was hier niet van toepassing.

De toeristen komen al van heinde en verre om de kliniek oftewel het geboortehuis met eigen ogen te aanschouwen. Het geboortehuis is niet te missen door de grote ooievaar op het dak. Er zijn al twee loketten voor het huis. Aan de ene kant kunnen ramptoeristen zich melden voor een rondleiding en bij het andere loket liggen de stapels inschrijfformulieren klaar voor alle mogelijke nazaten. Hiervoor is een test. Heb je last van een hangend linkeroog en grote handen? Dan is de kans op een deel van de erfenis al aanzienlijk hoger dan op een winnend lot bij de Staatsloterij.

Kunnen we engelen ook vermenigvuldigen?

Helaas kunnen we de hoofdrolspeler niet meer om commentaar vragen, omdat hij tot het rijk van de onsterfelijken is toegetreden. Ben benieuwd of de spermakoning bij Petrus aan de hemelpoort ook een deal heeft geprobeerd te maken? Voor een onbeperkt all inclusive verblijf, los ik het tekort aan engelen op aarde in één keer op. Dat is het voordeel van het trucje goed onder de knie hebben. De hoofdengel Gabriel hoeft maar één keer het potje te vullen en het “Gaat heen en vermenigvuldig u”, krijgt een speciale betekenis. En mochten er in de toekomst engelen met grote vleugels gesignaleerd worden, dan weet u wie hier achter zit.

Gelukkig is het nu mogelijk om ook met DNA van overledenen aan de slag te gaan. Met een paar haren kunnen we al uitzoeken wie van wie afstamt. Als de verdachte op oudere leeftijd geen kam meer nodig had, schakelen we over naar plan B. Dit is ook gebeurd bij onze Spermakoning. De ouderdom is blijkbaar met gebreken gekomen, want het DNA is veiliggesteld uit onverwachte hoek. Van zijn steunkousen. Dit is dan weer humor, dat de politie een inval heeft moeten doen om de bewijsstukken met handschoenen onderuit de wasmand te halen. Laat het een les zijn voor iedereen die een misdrijf wil plegen. Vergeet geen handschoenen voor de vingerafdrukken, verwissel regelmatig van vluchtauto en laat nooit je steunkousen slingeren.

 

Author: Jaap Rietdijk

Sinds ik columns schrijf bekijk ik de wereld met andere ogen. Meer opmerkzaam, meer vragen stellen en mensen observeren in hun dagelijkse gedrag. Met een andere blik waarnemen levert steeds meer verwondering op. Om het vervolgens op papier te krijgen is soms een moeizaam proces (schrijven = schrappen), maar gelukkig zijn er ook momenten van de bekende flow dat de woorden als vanzelf op het papier komen. Het indrukken van de “Publiceer” knop om de column op de website te krijgen, blijft nog altijd een magisch moment. Het volgende traject van het volgen hoe vaak columns worden gelezen en reacties krijgen levert weer nieuwe energie en inspiratie op. Schijven is een activiteit waarin een verhaal zich afspeelt in mijn hoofd en door van vage schetsen tot het invullen van details, het verhaal overgebracht moet worden naar de gedachtewereld van de lezers. Het uiteindelijke doel is om naast het schrijven van columns een parttime baan als schaapsherder te krijgen. Wat moet er niet mooier zijn om ’s morgens de staldeuren open te doen en met een knapzak met de kudde schapen de hei op te gaan en ’s middags als de kudde rustig aan het grazen is, onder de schaduw van een eikenboom, een nieuwe column te schrijven. Ziet u zich het al (net als ik), voor u?

Share This Post On